MA
18/06/2018
door:
Miriam
Singleleven
Het is bijna zomer. De zon schijnt. We hebben allemaal weer wat meer oog voor elkaar. Er wordt vaker geflirt en de temperatuur stijgt letterlijk en figuurlijk. Kortom, er hangt seks in de lucht. Seks hoort erbij, ook voor singles. Soms in je eentje en soms met iemand anders. Soms ken je iemand langer voor jullie samen het bed in duiken, een andere keer is een klik in de kroeg genoeg. Feit is dat de meeste singles geen vaste sekspartner in hun leven hebben. Uitzonderingen daargelaten, natuurlijk. Niks mis met wat wisselende contacten om de jeu er een beetje in te houden, maar hoe veilig doe jij het eigenlijk? Heb je altijd condooms bij je als je op date gaat of reken je op de ander? Hoe safe seks jij als hoogopgeleide single?
DO
14/06/2018
door:
DatingCoach Irma
Datingkwesties
Ze heeft nu de deur op een kiertje staan, maar moet aan zichzelf werken voor ze hem helemaal kan opengooien voor jou.
Iedere maand beantwoordt DatingCoach Irma twee vragen van e-Matchers. Dit keer is dat de vraag van iemand die liever anoniem blijft. Hij date met een vrouw die het moeilijk vindt om open naar hem te zijn vanwege haar verleden met mannen. Hij vraagt zich af hoe hij hiermee om moet gaan. Heb jij ook een vraag voor Irma? Laat deze dan achter door op de 'reageer-knop' te klikken onderaan dit bericht!
Ik ben nu aan het daten met een vrouw die naar eigen zeggen een aantal keer is belazerd door mannen en nu voorzichtig is om zichzelf emotioneel te geven. Ik ben de eerste date na lange tijd. Ze geeft aan mij een aantrekkelijke man te vinden (we hebben ook al wat dates gehad), maar toch blijft ze erg afstandelijk en voorzichtig naar mij. Ik heb haar overduidelijk gemaakt dat ik goede bedoelingen heb, maar dat ze er zich wel voor me moet openstellen. Ze geeft aan zich wel meer op haar gemak te voelen bij mij, maar moet ook wennen aan mijn open(hartig)heid. Ik heb besloten even het initiatief bij haar te laten, maar heb jij misschien nog tips over hoe ik dit contact en deze situatie het beste aan kan pakken?
- Anoniem lees meer...
MA
11/06/2018
door:
Miriam
Datingkwesties
Mensen heb je in alle soorten en maten en op elk potje past een dekseltje. Zo hebben we die cliché's ook weer gehad. Wat mij echter opvalt is dat singles die wat forser zijn het moeilijk hebben op de datingmarkt. Vreemd vind ik dat. We worden met z'n allen steeds zwaarder, het schoonheidsideaal verschuift na meer dan een halve eeuw eindelijk van dun-dunner-dunst naar rondingen die gezien mogen worden, maar dikke(re) singles lijken weinig kans te maken op datingsites. Is dik zijn een taboe in de datingwereld? Hoe ervaren de dikke(re) singles dit?

En hoe belangrijk is het (te forse) figuur van die leuke man of vrouw als verder alles klopt?


+ Reacties

"Bij daten is het uiterlijk meestal het eerste waar mensen op selecteren. En een dik lichaam wordt door veel mensen nu eenmaal als onaantrekkelijk gezien. Daarbij komt dat dik zijn vaak wordt geassocieerd met een ongezonde levensstijl. Dat kun je oneerlijk vinden, maar ik denk dat er weinig aan te doen is. Zorg in elk geval voor een goede profielfoto; selfies van onderaf genomen flatteren niemand! Wat mij trouwens stoort: mannen die per se een slanke vrouw willen maar zelf een bierbuik hebben."
- Sophie1970

"Zelf ben ik ook iemand die bewust met zijn gewicht moet omgaan omdat ik anders ook te zwaar word. Ik let op mijn eten en sport daarnaast op mijn manier. Belangrijk vind ik dat iemand een prettige uitstraling heeft. De belangrijkste afknappers voor mij zijn roken omdat ik het vies vind, serieus dik omdat ik me daar echt niet prettig bij voel (ook seksueel) en duidelijke lichaamsversieringen als tatoeages en piercings. Maar wat is dik? Indien het figuur van topmodellen als referentie wordt genomen is vrijwel iedere vrouw te dik, terwijl mannen dat meestal heel anders zien. Meestal voel ik me echt ongemakkelijk als een vrouw een BMI heeft die duidelijk ver in de oranje zone zit maar ook dat hangt weer af van iemands lengte en postuur. Dus ja het speelt een rol maar ik ben niet op zoek naar het evenbeeld van Daphne Dekkers of zo."
- Anoniem

"Mensen staren zich blind op een getal. Ik ben volslank. Mooi verdeeld, je kunt trots naast me lopen. Maar inderdaad, ik heb wat overgewicht. Doordat ik verplicht mijn gewicht in moet vullen op eMatching (ik pas dat, net als veel anderen waarschijnlijk, al een ietsiepietsie naar beneden aan om tenminste nog een béétje kans te maken), krijg ik nagenoeg nooit een reactie. Althans ik denk dat het daar aan ligt.

Al eerder heb ik het via e-mail aan jullie gevraagd: Wat doet het gewicht ertoe!? Ik ben met mijn maatje meer ook de moeite meer dan waard...

Haal het er dus gewoon af, alsjeblieft!!!"

- ViceVersa

"De moeilijkheid die je beschrijft geldt niet alleen voor overgewicht maar zeker ook voor ondergewicht of slanke/tengere mensen. Ik eet gezond en genoeg, ik sport en fiets graag. Dit is dus gewoon mijn bouw. Ik ben 183, 72 kilo en word dus ook geconfronteerd met afwijzingen en opmerkingen hierover. Al met al leven we in een vluchtige maatschappij."
- Matt39

"Als jullie nu zelf eens beginnen met het plaatsen van een volslanke dame/heer die wel goed gekleed en mooi verzorgd is. Door de foto beinvloed je de reacties op een negatieve manier."
- Toutain

"Ook in deze is het mijn inziens niet zo zwart-wit, maar zijn de mensen onder te verdelen in 6 categorieën:
1: mensen die absoluut niets moeten hebben van mensen met overgewicht
2: mensen die wil willen kijken of de pro`s (gezelliger, lekkerder eten, spannender tussen de lakens etc etc) idd zo zijn.
3: mensen die er eigenlijk wel prima zouden vinden, maar er niet voor uit durven komen cq mee gezien willen worden.
4: mensen die niet bewust er voor kiezen maar iemand met overgewicht onverwachts toch aantrekkelijk vinden.
5: mensen die er voor openstaan.
6: mensen die er bewust voor kiezen.

Uit ervaring kan ik melden (ook al sta ik nog niet zo lang op datingsite) dat ik het indeze soms als lastig ervaar dat ik maatje meer heb. Ik heb mijn maatje meer uiteraard ook duidelijk vermeld in mijn profiel. Ik ervaar het als lastig omdat je wordt `afgerekend` op je buitenkant en men niet de moeite neemt om je innerlijk te leren kennen. En dan is internetdaten slechts 1dimensionaal en mis je de menselijke interactie, die je bij persoonlijk ontmoeten wel hebt.

Uiteraard zegt het ook wat van de andere partij, als deze niet de moeite wil nemen om je innerlijke te leren kennen, omdat ze denken/vinden dat de buitenkant niet voldoet aan de wenselijke norm. Deze partijen kun je beter ook maar niet leren kennen, want deze gaan niets toevoegen aan je leven, mits je teleurgesteld wil worden... Oppervlakkigheid is vragen om teleurstelling.

Gelukkig zit ik goed in mijn vel en ben ik tevreden en trots op wie ik ben, zoals ik ben. Tuurlijk maak ik soms ook een onjuiste keuze door verkeerde mensen in mijn leven toe te laten, met als gevolg teleurgesteld te worden. Maar dat hoort er nu eenmaal bij en kun je niet voorkomen.

Dus jullie stelling/vraag of het taboe is: Nee
Maar dat wij mensen (zeker de vrouwen) met een maatje meer het lastiger hebben: Ja

Tip voor volgende stelling:
Gebruik de woorden: maatje meer ipv dik."

- Diandra

"Ik denk dat het aan ieder zelf is te beslissen wat met prettig vind. Ik vind persoonlijk een partner met overgewicht niet fijn. Dat is persoonlijk en mijn mening. Wil niet zeggen dat deze mensen misschien wel heel erg prettige en fijne partners zijn. Ik vind het wel heel belangrijk om dat bij een profiel te zien staan. Ik wil namelijk geen partner met overgewicht. Lichamelijk gezien kan ik daar niets mee en voor mij betekent het een ongezonde levensstijl! Evenals roken! Dat sommige mensen het gewicht ook nog eens bewust aanpassen naar beneden aan/minder gewicht opgeven dan de werkelijkheid of laten het net niet zichtbaar zijn op een foto. Enfin, wie hou je dan voor de gek? Ik heb zelf liever de afwijzing (bij mij zou het dan meer om ondergewicht gaan) direct op deze site dan bij/tijdens of na een date. Dan moet ik bij een man met overgewicht dus als nog de afwijzing geven, hoe lief/aardig of leuk die man ook is. Alle moeite voor niets voor beide partijen. Dat is voor beide partijen niet prettig. En natuurlijk hoef je het met bovenstaande niet eens te zijn. Maar respecteer elkaars mening!"
- Memyself

"Er wordt gevraagd of dik zijn een taboe is, niet of enig overgewicht dat is. Daar zit toch wel een verschil tussen vind ik.
De dame zoals die te zien is op de foto bij deze vraag is gewoon dik en ook niet mooi dik. Ik ken vrouwen die zeker teveel overgewicht hebben en er goed gekleed en verzorgd uitzien, idem voor mannen. Je kunt het oppervlakkig vinden en zeggen dat iemand niet verder kijkt dan de buitenkant maar dat vind ik wel erg simpel gesteld. Tenslotte is ook erotiek en seksualiteit en je fysiek tot iemand aangetrokken een aspect dat binnen een liefdesrelatie speelt. Zodra iemand zegt dat dik zijn een afknapper is wordt snel gezegd dat diegene dan enkel naar de buitenkant kijkt, gaat om binnen- en buitenkant voor mij. Persoonlijk heb ik liever een man die iets te zwaar is, een tengere man trekt mij juist niet aan. Maar dik zijn trekt me helemaal niet aan, een man die vanwege zijn buik zijn benen niet meer kan zien."

- Jael
 nieuwer
 
ouder