Laat de foto hier los om te uploaden
Uploaden van foto hier niet mogelijk
Inschrijven

Terug

'Aan- of uitsluiten?'

Do 30/11/2017 Zarah
ERVARINGEN

boze gefrustreerde vrouw die een nare reactie heeft gekregen op haar interessemailtje
Iedere maand deelt een van onze (oud-)leden zijn of haar date-ervaringen met jullie. Vandaag het verhaal van Zarah. Zij vertelt over het gebruik (en misbruik) van de 'uitsluitknop' op onze site. Heb jij zelf ook een leuk, grappig of herkenbaar verhaal, of heb je zelfs je droompartner ontmoet via e-Matching? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd!

Alleen uitsluiten
Ik weet niet hoe jij met de knoppen favoriet en uitsluiten omgaat. Ik merk dat ik alleen maar het uitsluiten gebruik. Dat is het handje met de palm naar voren zichtbaar onderaan een profiel. De knop met het duimpje omhoog laat ik zitten, want als een profiel mij interessant genoeg lijkt, dan reageer ik heus wel.

De knop met het duimpje omhoog laat ik zitten, want als een profiel mij interessant genoeg lijkt, dan reageer ik heus wel.

En eerlijk gezegd met mijn specifieke criteria, een christelijke man, is het zoeken naar de spreekwoordelijke naald in de hooiberg en ervaar ik niet echt keuze waardoor er een lijst favorieten kan ontstaan. Maar dit terzijde.

Nare boodschap
Waar ik bij stil wil staan is het volgende. Iemand reageert op zijn/haar manier om contact te maken. In mijn geval was het een 'zijn' en ik stond niet negatief tegenover de toenadering en ik voelde mij zelfs gevleid. Het is geen onaardige man om te zien.

Wel viel mij op dat zijn profiel één grote grap was. Hij stak de draak met alles en zichzelf. Dat is prima, maar zo'n beschrijving is eenzijdig. Dat mailde ik hem terug. Prompt kreeg ik een mail met een erg nare boodschap. Hij wist nu wel waarom ik vrijgezel was. Ook gaf hij blijk van profetische gaven. Ik zou nog ook nog wel lang vrijgezel blijven.

Prompt kreeg ik een mail met een erg nare boodschap. Hij wist nu wel waarom ik vrijgezel was.

Uitleg
Ik wilde reageren en aansluiten bij zijn teleurstelling. Wat blijkt? Meneer heeft op het icoontje uitsluiten geklikt. Hij stond geen reactie meer toe en ook zijn profiel was onzichtbaar geworden voor mij.

'Jammer', dacht ik. Hij ontzegde zichzelf een uitleg van mijn kant. Ik had niet de bedoeling hem te kwetsen, maar juist aan te moedigen ook zijn andere kant te laten zien. Je bent toch meer dan alleen een ik-heb-lak-aan-alles-en-iedereen-type. Bovendien, niets menselijks is mij vreemd.

Hij ontzegde zichzelf een uitleg van mijn kant.

Ik deed hetzelfde
Wat wil het geval? Enkele dagen ervoor ontving ik een teleurstellende reactie op een mail. Na het lezen drukte ik onmiddellijk op uitsluiten. Enkele seconden erna bedacht ik mij. Ik schreef hem cynisch terug. Volwassen als hij was, pakte hij het goed op en schreef terug wat mijn reactie hem deed.

Dit was voor mij de sleutel om mijn verwachtingen uit te spreken. We hadden zelfs een afspraak gepland. Helaas is deze niet doorgegaan omdat hij een andere vrouw had ontmoet met wie hij meteen die magische 'klik' had.

Moraal van het verhaal? Handel niet uit frustratie of negatieve gevoelens. Sluit aan, in plaats van iemand uit teleurstelling uit te sluiten.


+ Reacties

"Dit is wel een interessant discussiepunt. Ik gebruik die knop ook. Vooral wanneer de kandidate in kwestie knetterhard zit te liegen. Als je als reactie krijgt dat mevrouw al een partner heeft gevonden 'Ik ben niet actief meer op deze site', maar wel recentelijk een nieuwe foto heeft geüpload. Mensen die onbeschoft reageren of een berichtje sturen met oneerbare voorstellen gaan bij mij meteen op zwart. Ik heb er nog nooit spijt van gehad, maar soms heb ik lange tijd zitten zwoegen om een eerlijk en oprecht berichtje naar de kandidaat van mijn keuze te sturen. Als je dan een lullige reactie krijgt, heb ik geen moeite om die dame te blokkeren. Neemt niet weg dat ik wel eens zit te mijmeren, over hoe ik zou reageren als het mij zou overkomen, dus als ik door iemand anders geblokkeerd zou worden. Het zou wel fijn zijn als je de beweegreden van de ander weet. Misschien zou e-Matching dat nog in kunnen bouwen."
- Platinum

"Uitsluiten doe ik bij een nare ervaring, of bij iemand die na een afwijzing blijft mailen. Soms mis ik wel de mogelijkheid om mensen uit te sluiten van de zoekresultaten, gewoon omdat ik denk dat die persoon niet bij me past. Dat is wat vriendelijker dan om die reden iemand te blokkeren. Soms wordt de blokkeerfunctie gebruikt om mensen af te wijzen en dat komt onnodig hard over."
- Rene71

"Heb ook pas iemand uitgesloten. Ik kreeg een VideoChatverzoek van iemand die blijkbaar anoniem mijn profiel had bekeken en dacht: 'Ik zal eens bellen'. Heb geen contact met deze persoon gehad en zijn profiel nog nooit gezien. Blijkbaar weet deze man niet hoe het hoort en begrijpt niet dat dit nogal een inbreuk op jouw privacy is. Als je bij iemand geen goed gevoel hebt, prima dat je die kan blokkeren."
- GENIET

"De uitsluitfunctie gebruik ik zelf als mijn afwijzing niet voldoende is en die persoon maar blijft aandringen. Soms ook wel als ik zie dat dezelfde persoon maar blijft kijken en ik zelf niet terug kijk op zijn profiel en deze persoon zelf ook kan lezen dat deze persoon niet binnen mijn zoekprofiel past. Mannen blokkeren soms ook na een vriendelijke afwijzing. Misschien willen ze het profiel van de ander niet meer zien door de teleurstelling, maar het voelt wel vreemd. Mannen waar je geen interesse in hebt zoek je geen contact mee toch?Een afwijzing hoeft niet te zeggen dat die persoon niet aardig of leuk is, maar het blijft een kwestie van smaak, die moeilijk in woorden te vangen is..."
- Flowers

"Heeft het zin je druk te maken over leden die jou uitsluiten? De interesse is er dan toch niet. Persoonlijk plaats ik de heren bij een eerste bezoek in de favorietenlijst, als hun profiel en persoon me mogelijk zouden boeien. Als blijkt dat er bij enkele bezoeken op hun profiel, geen bezoekjes van hun kant volgen of er wordt niet gemaild, verdwijnt die gewoon weer 'in de massa'. Heren die enkel in het virtuele blijven hangen of ronduit grof zijn worden uitgesloten, hoef ik hen niet meer te zien en zij mij ook niet meer."
- LLs

"Ik gebruik hem alleen als mannen vervelend reageren op een afwijzing. Dat gebeurt best vaak eerlijk gezegd. Ik vind dat je, als je online gaat op een datingsite, het ook sportief en volwassen moet kunnen oppakken als je een 'nee dankje' krijgt. Hoe je daarmee omgaat zegt wel veel over hoe je in het leven en in relaties staat, vind ik. Misschien wel een goeie test dus?"
- nienepien

"Als vrouw heb je misschien de luxe nog dat je een handgeschreven antwoord krijgt, al staat je dat niet aan. Als man probeer ik echt persoonlijke berichtjes te sturen waar ik nauwelijks reactie op krijg. Meestal geen, en dan fungeert het 'handje' als afsluiter voor mijzelf. Want wat is er nu vervelender dan geen antwoord krijgen? Mijn bijdrage in deze kwestie is dan ook tweevoudig: ten eerste als oproep aan de dames om je eens in te leven in de man die jou (ja, speciaal jou!) een persoonlijk mailtje stuurt. En ten tweede, het handje is fijn om te kunnen gebruiken om al die niet-empathische dames te verwijderen uit mijn zoekresultaat."
- Greenfingers

"Bij het scrollen door profielen gebruik ik direct de knop uitsluiten. Ik hoef niet zichtbaar te zijn voor mensen die niet bij me passen. Rare teksten die blijk geven van relatiefrustraties, een lifestyle die niet bij me past, uiterlijke kenmerken waar ik op afknap. Een leeg profiel, clichés. Of gewoon mensen die ik ken, profielen zonder foto's, etc. Dat scheelt vervelende afwijzingen. De discussies zoals beschreven voorkom je ook. Want die zijn echt voorspelbaar als je een profiel leest, taalgebruik, onderwerpkeuze en foto. Ik zou alleen willen dat ik het in een keer op een selectie kan toepassen. Er zijn maar weinig mensen die me kunnen zien op de site. Dat is inderdaad de reden dat ik nog vrijgezel ben en ook de reden dat ik niet in een energievretende onharmonieuze kennismaking of zeurrelatie vastzit. Kom op zeg. Hoogopgeleid en dan zo elkaar benaderen met negativiteit? Ik ben al klaar met je voor we beginnen. En ja, ik sta al lang op de site en andere sites. En daar werkt het hetzelfde."
- Anoniem

"Uitsluitingen, geen reacties, prachtige profielen waarachter complete desinteresse voor de ander schuil gaat, eindeloos proeven uit de snoepjespot maar nooit verder kijken of er naast lekkers ook iets van grotere waarde te vinden is... Op e-Matching heb je een dikke huid, een bovenmenselijke stamina en veel gevoel voor humor en relativeringsvermogen nodig. Ga er niet vanuit dat je in deze prachtige etalage van het menselijke (liefdes)tekort iemand zult vinden en blijf tegelijkertijd hopen dat er eentje tussen zit die je het tegendeel zal bewijzen."
- Aagje

"Blokkeren en favoriet zijn te zeer uitersten. Zou prettig zijn ook een 'twijfel-knop' te hebben (horizontaal duimpje). Iemand komt dan niet meer in de zoekresultaten naar voren maar kan wel contact opnemen. Ik vind het op deze site nog steeds lastig het overzicht te bewaren."
- KarelJ

"Veel dames pretenderen hier 'empathisch' te zijn, maar mijn ervaring is anders. Geen reactie op een bericht of de melding al 'in gesprek' te zijn of zelfs al daten met iemand komt regelmatig voor. En natuurlijk niet gelezen dat je jouw profiel (tijdelijk) kunt stopzetten. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het woord 'empathisch' gewoon gebruikt wordt omdat het lekker klinkt. Dames die niet of op een van de bovenstaande manieren reageren worden door mij onmiddellijk uitgesloten. Wat een mentaliteit, wat gij niet wilt dat u geschied..."
- jan48

"Ik zie uitsluiten niet als iets negatiefs. Het maakt het zoekscherm overzichtelijker. Dates die tot niets kwamen, hoef je niet weer op te zoeken. En het is niets persoonlijks, afwijzen of afgewezen worden is slechts een ervaring rijker die je mee kan nemen in volgende afspraken, hoe je het anders kan doen."
- niem

"Ik gebruik deze knop vrijwel nooit, alleen als iemand beledigend is, geen nee en de redenen niet gewoon voor kennisgeving aanneemt en maar blijft reageren. Maar dat maak ik vrijwel niet mee. Nooit aan gedacht dat het ook een manier kan zijn om enkel reacties te kunnen ontvangen die matchen. Eye opener, maar dan heb ik er wel een dagtaak aan al die profielen door te struinen, is me iets teveel van het 'goede'."
- Epiphany

"Ik gebruik de uitsluiten en favorieten knop af en toe, uitsluiten gebruik ik met name bij mannen die mijn profiel hebben bekeken maar echt helemaal niet aansluiten bij mijn interesses en leeftijd. Alle mannen die 15+ jaar ouder zijn sluit ik uit zodat ik ook geen berichtjes meer van ze kan krijgen want ik heb geen zin om iedere keer weer hetzelfde bericht te sturen. Het zou fijn zijn om een soort van 'like-mogelijkheid' te hebben om iemand te laten weten dat zijn profiel je aanspreekt zonder meteen een bericht te moeten sturen. Het is toch vaak een drempel om een bericht te sturen (zeker nadat je iedere keer weer een afwijzing krijgt - om de gekste en meest onlogische redenen)."
- Anoniem

"Ik gebruik 'uitsluiten' preventief en browse daarvoor regelmatig door de nieuwe profielen. Vrouwen die mijn type niet zijn, of gewoon te ver weg wonen, sluit ik direct uit. Dan krijgen ze mijn profiel niet te zien en hoef ik geen afwijzing te sturen. Ik geef toe dat het niet altijd lukt, maar eerlijk gezegd vind ik deze methode goed voor het humeur aan beide kanten van de lijn. De afgelopen jaren heb ik tweemaal na een date iemand uitgesloten. Dat was omdat deze vrouwen keihard zaten te liegen. Met deze 'methode' heb ik maar een paar dates per jaar. Maar goed, ik zie deze site bepaald niet als de bovengenoemde snoepwinkel. Soms zie ik een droomvrouw voorbijkomen, maar die vindt mij dan weer niet leuk. Het zou mooi zijn geweest als die ook mijn preventieve methode had gevolgd, zodat ik niet droef zou zijn. Tsja..."
- Atlantique
+
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 21,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren
Titel
Tekst tekst tekst tekst tekst tekst