Een ovenschotel voor lekkerbekken
07/09/2015 Redactie (Olle)SINGLE CHEF
Koken voor jezelf kan soms best een beetje uitdagend zijn. Niet iedereen heeft zin om uren te zwoegen in de keuken voor een maal die je vervolgens in je eentje op moet eten. Maar dat je niet veel hoeft te werken voor een lekker maaltje bewijst ons eenpersoonsrecept van vandaag. Ideaal voor lekkerbekken die zich niet al te moe willen maken. De oven doet namelijk het meeste werk voor je. Als bijkomend voordeel kun je zelfs makkelijk voor een paar dagen tegelijk klaarmaken.Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Bak vervolgens de aardappels en de kip in een minuut of 10 goudbruin. Warm vervolgens wat olijfolie op in een wok en gooi alle kleingesneden groenten en kruiden erbij en bak die kort op een hoog vuur. Draai het vuur weer naar beneden en voeg de gezeefde tomaat en de pesto toe. Laat alles ongeveer 10 minuten sudderen.
Oventijd
Pak nu een grote ovenbestendige aardewerken pot, met deksel, en vet deze in met wat olijfolie. Giet de saus uit de wok in de pot en meng meteen de kip er doorheen. Leg de aardappelschijfjes boven op de saus en gooi tenslotte naar smaak nog wat geraspte kaas er overheen. Doe de deksel op de pot en zet deze voor een goed half uur in de oven. Klaar! Binnen een uur heb je een heerlijke ovenschotel op tafel staan.
Ingrediƫnten
200 gram kip
200 gram aardappelschijfjes
1 teentje knoflook
1 rode ui
basilicum
rozemarijn
oregano
pesto
1 pakje gezeefde tomaat
geraspte kaas
Groente naar smaak: bv courgette, tomaat, prei, paprika
Win een gratis maand e-Matching met jouw recept!
Heb jij ook een eenpersoonsrecept dat jij graag wilt delen met andere e-Matchers? Stuur jou recept, met foto, naar ons op. de lekkerste recepten komen niet alleen op e-Matching te staan, maar de bedenker krijgt ook nog eens een maand volledig lidmaatschap!