Italiaans fastfood
16/10/2014 Olle (redactie)SINGLE CHEF

Snelle hap!
Snij een heel brood brood in plakjes van een dikke twee centimeter dik. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Voeg een of twee plakjes tomaat toe, een snufje zout, knoflook en naar behoefte een of meerdere ingrediƫnten. Besprenkel het geheel nog een klein beetje met olijfolie. Zet de bakplaat ongeveer drie tot vijf minuten onder de grill, of in een voorverwarmde oven van 200 graden. Bruschetta is lekker als tussendoortje of als voorgerecht. Wil je het je heel makkelijk maken? Rooster dan wat brood en sprenkel daar vervolgens wat olijfolie overheen en wat extra's naar keuze.
Ingrediƫnten
Een stokbrood (wit) of een ciabatta
Olijfolie
Zout
Tomaat
Knoflook
Optioneel: tomaat, mozzarella, chorizo, peper, pesto, feta en wat je maar lekker lijkt. Fruit kan ook, zolang je het niet meegrilt.
Win een maand gratis e-Matching
De redactie is benieuwd wat er bij jou op tafel komt. Stuur je recept - met een foto van het gerecht - naar de redactie. Komt jouw recept hier aan bod? Dan ontvang je een maand gratis lidmaatschap van e-Matching.