Nog even winters genieten
02/04/2015 Redactie (Olle)SINGLE CHEF
De lente wil nog niet echt helemaal doorbreken. Tijd dus om nu het nog kan lekkere stevige winterse kost te maken. Soms is het maken van een overheerlijk maal namelijk niet meer dan een beetje extra aandacht voor het daadwerkelijke koken begint. Deze week het recept voor een heerlijke marinade voor ossenhaas. Lekker makkelijk en snel.Pak een stevige bak waar de ossenhaas makkelijk in past. Giet er genoeg olijfolie in dat de hele bodem met een dun laagje bedekt is. Snij vervolgens alle kruiden fijn en roer die samen met de honing door de olijfolie. Leg nu de ossenhaas in de marinade. Het allerlekkerst is het als je de ossenhaas een volle dag in de koelkast laat trekken in de marinade. Draai hem dan een paar keer om gedurende de dag. Heb je weinig tijd of geen geduld? Snij de ossenhaas dan alvast in plakjes en leg die in de marinade. Maar ook bij deze snelle oplossing geldt dat je hem toch een uur of twee moet laten intrekken.
Bakken
Bak de ossenhaas na het marineren in ongeveer een half uur op ongeveer een kwart van het vermogen van je warmtebron. Als bijgerechten kun je aardappelen of rijst ernaast koken, uiteraard met groente naar keuze. Blijft er wat van de ossenhaas over? Maak er de volgende dag een stoofpotje van of snij de ossenhaas in stukkken en bak die op.
Ingrediƫnten
1 ossenhaas
Honing
Rozemarijn, oregano, basilicum, knoflook
Olijfolie