Laat de foto hier los om te uploaden
Uploaden van foto hier niet mogelijk
Inschrijven

Nog even winters genieten

02/04/2015 Redactie (Olle)
SINGLE CHEF

iStock 000035586310XLarge
De lente wil nog niet echt helemaal doorbreken. Tijd dus om nu het nog kan lekkere stevige winterse kost te maken. Soms is het maken van een overheerlijk maal namelijk niet meer dan een beetje extra aandacht voor het daadwerkelijke koken begint. Deze week het recept voor een heerlijke marinade voor ossenhaas. Lekker makkelijk en snel.

Pak een stevige bak waar de ossenhaas makkelijk in past. Giet er genoeg olijfolie in dat de hele bodem met een dun laagje bedekt is. Snij vervolgens alle kruiden fijn en roer die samen met de honing door de olijfolie. Leg nu de ossenhaas in de marinade. Het allerlekkerst is het als je de ossenhaas een volle dag in de koelkast laat trekken in de marinade. Draai hem dan een paar keer om gedurende de dag. Heb je weinig tijd of geen geduld? Snij de ossenhaas dan alvast in plakjes en leg die in de marinade. Maar ook bij deze snelle oplossing geldt dat je hem toch een uur of twee moet laten intrekken.

Bakken
Bak de ossenhaas na het marineren in ongeveer een half uur op ongeveer een kwart van het vermogen van je warmtebron. Als bijgerechten kun je aardappelen of rijst ernaast koken, uiteraard met groente naar keuze. Blijft er wat van de ossenhaas over? Maak er de volgende dag een stoofpotje van of snij de ossenhaas in stukkken en bak die op.

Ingrediƫnten
1 ossenhaas
Honing
Rozemarijn, oregano, basilicum, knoflook
Olijfolie
uitsluiten?
Die kan jou dan niet meer zien of benaderen.
annuleren
annuleren
annuleren
Controleer je gegevens
Naam
:
Woonplaats
:
Rekeningnr.
:
Je geeft Focus Internet BV opdracht tot automatische incasso van 21,95 per maand. Controleer de bestelling voor je verder gaat. Na betaling gaat het lidmaatschap direct in. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
annuleren
Titel
Tekst tekst tekst tekst tekst tekst