Snelle Italiaanse stamppot
04/09/2014 Olle (redactie)SINGLE CHEF
Een heerlijk maal voor één persoon hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Sterker nog, het kan best fijn zijn alleen voor jezelf te hoeven koken. Precies iets maken zoals jij het graag eet heeft ook z'n voordelen. En dat betekent niet dat je voor jouw maaltijd uren in de keuken hoeft staan te sloven. Deze Italiaanse stamppot heb je binnen een minuut of dertig op tafel staan. Lekker, gezond en ideaal voor warm begin van een frisse avond. Heb jij ook een lekker en snel eenpersoonsrecept dat je wilt delen? Stuur hem dan naar de redactie en wie weet verdien jij een gratis maand e-Matching!Prakken
Kook de aardappelen en vermaal ze tot puree. Bak de groenten, de bosui en de chorizo of ham kort in een pan. Voeg deze vervolgens samen met de pesto toe aan de puree en meng weer goed. Rasp de kaas en roer deze ook door de puree heen. Voeg nu naar smaak een beetje oregano of andere Italiaanse kruiden. Maak het af met wat peper of zout en je bent klaar.
Extra!
Je kan de stamppot natuurlijk meteen opeten, maar echte lekkerbekken zetten hem nog eventien minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Rasp dan meteen ook nog even wat extra kaas om eroverheen te strooien voor een extra knapperig korstje. Smakelijk eten alvast!
Ingrediënten
150 gram aardappelen
100 gram bosui
100 gram chorizo- of hamblokjes
150 gram groentenmix (Italiaans)
50 gram pesto
50 gram Parmesan of Grana Pandano
Oregano of andere Italiaanse kruiden
Gratis maand e-Matching winnen?
Wil jij jouw favoriete eenpersoonsrecept hier ook delen? Stuur hem dan naar de redactie met een foto van jouw creatie. Als jouw recept hier wordt geplaatst krijg je van ons een maandlidmaatschp e-Matching kado!
Reacties
"Klinkt goed, die ga ik vanavond maken maar eens maken."
- Meneer
"Het eenvoudigste recept: aanschuiven bij m'n ouders!"
- Solitair